Ајнштајн и здравиот разум

0
53
ajnstajn

Познатиот научник и нобеловец Алберт Ајнштајн еднаш држел предавање на високо интелектуално ниво за односот помеѓу просторот и времето. Откако завршил, еден слушател станал и му се спротивставил, велејки:
“Она што овде го изложивте, е премногу шпекулативно. Не сме во црква. Според мојот здрав разум може да го има само она што може да се види и да се испита”!

Ајнштајн се насмевнал и одговорил:

“Тогаш, Ве молам, дојдете напред, па да го ставиме Вашиот здрав разум овде на масата.”

Previous articleМајка
Next articleГосподова воља
Модерен дечко. Дечко на милениумот! Дигитален и колегијален! Диверзифициран, мултикултурен, пост-модерен деконструктивист. Политички, анатомски и еколошки неточен ... Сум бил link-уван и download-иран, сум бил инпут на аутсорсинг ... Јас сум хај-тек со краток живот! Иновативен со стејт оф д арт, би-крајбрежен мулти- таскер и можам да ви дадам гигабајт во нано-секунда!