Девојката: Здраво!
Момчето: Што!?
Девојката: Навистина ми се допаѓаш… и мислам дека се заљубувам во тебе!
Момчето: Добро…
Девојката: Што мислиш под тоа “добро”?
Момчето: Јас не те сакам на тој начин…
Девојката: Зошто не?
Момчето: Не можам да ти кажам… можеби некој друг пат.
Оттогаш девојката постојано го прашува момчето зошто не. И секогаш кога ќе се сретнат, тој и вели “Ќе ти кажам друг пат”

Девојката: Ми здосади веќе ова! Кажи ми зошто не!?
Момчето: Дали навистина сакаш да знаеш???
Девојката: Да!
Момчето: Не те сакам бидејки си грда… која е поентата да одиш со некоја што не е убава?
Девојката: Но… јас…
Момчето: Те молам… замолчи… и оди си.

Момчето си заминува, а девојката останува сама, плаче… тогаш, заѕвони мобилниот.

Девојката: Ало?
Мајката: Душо, сакам да си одиш дома, добро? Ќе дојдам за неколку часа.
Девојката: Добро, мамо.
Мајката: Те сакам!
Девојката: И јас, чао.

Девојката оди дома и само што пристигнува во детската соба, се погледнува во огледало…

Девојката: Има право, многу сум грда!

Одкога мајката се вратила дома, слушнала дека водата тече. Брзо се качила горе да провери… чукнала на вратата…

Мајката: Дали си добро, душо?

Мајката ја отворила вратата и била шокирана од глетката. Водата била црвена и отишла во бањата да види што всушност се случува… и го видело своето девојче како лежи на подот, со ножници и исеченици низ целото лице. Мајката брзо отишла да викне полиција, но тогаш здогледала на огледалото со големи букви во кое пишува: ДАЛИ СЕГА СУМ УБАВА?

====================

Никој не заслужува да му се каже дека е грд/а. Изгледот на една личност не треба да игра голема улога! Но голема улога игра каква е личноста внатрешно и колку срцето е отворено за да пружи љубов! Во никој момент не можеме да си дозволиме да навредиме некој за неговиот изглед, затоа што не знаеме во каква ситуација се наоѓа во моментот и колку всушност може да го повредиме.